Opleiding Dronefotografie - Starter

Welkom bij onze opwindende Opleiding Dronefotografie, speciaal ontworpen voor enthousiaste beginners die de boeiende wereld van luchtfotografie willen verkennen! Of je nu een hobbyist bent die net begint met drones of iemand die zijn passie voor fotografie naar nieuwe hoogten wil tillen, deze cursus biedt een gestructureerde en toegankelijke introductie tot de kunst van het vastleggen van verbluffende beelden vanuit de lucht.

Tijdens deze opleiding nemen we je mee op een ontdekkingsreis door de basisprincipes van dronegebruik en fotografie. Van essentiële vliegvaardigheden tot het begrijpen van compositie en belichting in luchtfotografie, we zorgen ervoor dat je alle benodigde kennis en vaardigheden verwerft om zelfverzekerd en creatief met je dronecamera aan de slag te gaan.

Of je nu droomt van adembenemende landschapsfoto’s, op zoek bent naar unieke perspectieven op gebeurtenissen of gewoon wilt genieten van de kunst van het vastleggen van het alledaagse van bovenaf, deze opleiding is jouw toegangspoort tot de opwindende wereld van dronefotografie. Laat je inspireren, leer de basisprincipes en ontwikkel de vaardigheden die nodig zijn om jouw verhalen vanuit de lucht te vertellen. We kijken ernaar uit om samen met jou deze boeiende reis te beginnen!

Deze opleiding is opgebouwd uit meerder modules die ook afzonderlijk te volgen zijn.

Module 1: Basisbeginselen Fotografie (7 uur)

Module 1 is perfect voor beginners die hun fotografische reis willen starten of hun bestaande vaardigheden willen aanscherpen. Tijdens deze praktijkgerichte opleiding maak je kennis met de essentiële concepten van belichting, compositie en camera-instellingen.

Van het begrijpen van diafragma en sluitertijd tot het ontwikkelen van een scherp oog voor compositorische elementen, leer je stap voor stap de geheimen van indrukwekkende fotografie. Praktijkopdrachten en feedbacksessies helpen je om je technieken te verfijnen, terwijl je ontdekt hoe je verhalen vertelt met beelden.

Of je nu een passie hebt voor portretten, landschappen of straatfotografie, deze module biedt een solide basis voor jouw creatieve ontwikkeling.

Module 2: Inleiding tot Luchtfotografie (3 uur)

Module 2 is ontworpen voor iedereen die gefascineerd is door de kunst van het vastleggen van beelden vanuit de lucht. Of je nu een beginnende dronegebruiker bent of gewoon wilt ontdekken hoe je adembenemende luchtfoto’s maakt, deze opleiding geeft je de vleugels om je fotografische horizon te verbreden.

Gedurende deze cursus dompelen we je onder in de basisprincipes van luchtfotografie. Van het begrijpen van de werking van drones tot het perfectioneren van je vliegvaardigheden en het vastleggen van verbluffende luchtbeelden, leer je de geheimen van deze boeiende kunstvorm. Door het volgen van deze module zul je snel vertrouwd raken met de technieken die nodig zijn voor meeslepende luchtfotografie.

Module 3: Lightroom Basis (7 uur)

Module 3 is speciaal ontworpen voor degenen die willen ontdekken hoe ze hun foto’s kunnen verbeteren en perfectioneren met behulp van Adobe Lightroom. Of je nu net begint met fotobewerking of je vaardigheden wilt aanscherpen, deze opleiding biedt een vriendelijke en toegankelijke introductie tot de wereld van digitale nabewerking.

Gedurende deze cursus leer je de basisfunctionaliteiten van Lightroom kennen, van het importeren en organiseren van je foto’s tot het toepassen van eenvoudige en effectieve bewerkingstechnieken. We richten ons op het begrijpen van belichting, kleurcorrectie, contrast en andere essentiële aspecten van fotobewerking, waardoor je de kracht hebt om je beelden naar een hoger niveau te tillen.

Of je nu geïnteresseerd bent in het verfraaien van vakantiefoto’s, portretten of landschappen, deze opleiding voorziet je van de tools en kennis om je eigen unieke stempel op je foto’s te drukken. Ontwikkel de vaardigheden om je creativiteit uit te drukken en ontdek de eindeloze mogelijkheden van digitale fotobewerking met Lightroom. Laat je visie stralen en breng je foto’s tot leven als nooit tevoren!

Module 4: Daguitstap

In module 4 gaan we op Daguitstap en gaan we er op uit met onze Dronefotografie in binnen- of buitenland! Tijdens deze unieke ervaring krijg je de kans om adembenemende beelden vast te leggen en de aangeleerde technieken in de praktijk toe te passen , onder begeleiding van ervaren dronefotografen.

Deze daguitstap biedt een perfecte mix van educatie, avontuur en creativiteit. Ontdek prachtige landschappen, historische bezienswaardigheden of levendige stadsgezichten, en leer hoe je deze met behulp van drones op een indrukwekkende manier kunt vastleggen.

Onze ervaren instructeurs zullen je begeleiden bij het begrijpen van de juiste composities en het toepassen van effectieve bewerkingstechnieken. Het maakt niet uit of je een lokale schat wilt vastleggen of een buitenlandse bestemming wilt verkennen, deze daguitstap biedt de ideale gelegenheid om jouw dronefotografievaardigheden te verbeteren en onvergetelijke beelden te creëren.

Stap uit je comfortzone, ontmoet gelijkgestemde fotografen en laat je inspireren door de schoonheid van de wereld, alles vanuit de lucht. Maak je klaar voor een dag vol ontdekkingen en leg de wereld vast zoals je die nog nooit eerder hebt gezien!

PRIJS:

Vanaf € XXX incl. btw

INBEGREPEN IN PRIJS:

 • Les in de module;
 • Syllabus van de module
 • MY Drone Academy certificaat van deelname.


LOCATIE:

 • Kapellen
 • Mechelen
 • Sint-Niklaas
 • Roeselare
 • Online
 • Andere (op aanvraag)


INHOUD:

 • Module 1: Basisbeginselen Fotografie
 • Module 2: Inleiding tot Luchtfotografie
 • Module 3: Nabewerking –  Lightroom
 • Module 4: Daguitstap
 

LEEFTIJD:

Voor het volgen van de opleiding is geen minimumleeftijd voorzien. Voor de daguitstap is het vereist dat de deelnemer op een wettelijke manier een drone kan besturen.

AANTAL:

Het minimumaantal cursisten om deze opleiding te laten plaatsvinden is 4. Wordt het minimumaantal niet bereikt, wordt u hiervan 5 werkdagen voor aanvang van de opleiding verwittigd.

KENNIS:

 • Nederlands*.
 • Geen voorkennis van drones nodig.
 • Voor de daguitstap is een certificaat “Bekwaamheidscertificaat deelname workshops & reizen” vereist.

*Op aanvraag ook mogelijk in het Engels.